T: 0033(0)780507779 | E: info@totavilla.com

OVER PRADIAS

.

LE PETIT CHATEAU PRADIAS BESCHRIJVING

Het huis ligt geheel vrij, omgeven door een ruime tuin van 2800 m2 waar een beekje doorheen stroomt. Hierin kunt U de wilde forel weg zien schieten, maar ook een koppel eenden komt regelmatig een bezoekje brengen. Op elk moment van de dag is er wel een zon- of schaduwplek rondom het huis te vinden op het brede terras.
Achter het huis, aan de rand van het stroompje, is een knus terras gecreëerd met een grote vuurplaats die ook als BBQ dienst kan doen. Hier komt de zon aan het eind van de dag nog heel even om het huis schijnen om de bewoners een laatste groet te brengen….

4

De woning is verdeeld in 2 etages. De benedenverdieping is zeer ruim, licht en met grote tegels geplaveid met marmeren structuren en vloerverwarming.
In de zomer altijd heerlijk koel en in de winter aangenaam warm. Tevens een voor –en achterzijde ingang. U vindt hier rechts de eetkamer met grote schouw en houtkachel, uitschuifbare eettafel en daarachter de even zo ruime keuken met een breed aanrechtblad van bijna 5 meter, daaronder een wasmachine, vaatwasser, koelkast en 4-pits gasfornuis en oven. Uiteraard warm en koud stromend water en daarnaast is de oorspronkelijke spoelbak met alleen koud water intact gebleven.

Aan de linkerzijde van de gang een woonkamer met (slaap)bank en een werkruimte met gereedschappen, eventueel ruimte om was te drogen en te strijken.
Verder naar achter de ingang naar de twee badkamers met elk een toilet en wastafel. Een van de badkamers heeft een ruime douche, de ander een klassiek vrijstaand ligbad. Beide badkamers zijn met rood/rose Portugees marmer bekleed.

1

Vervolgens een stenen trap naar de bovenverdieping met grote hal en 4 ruime slaap en/of zitkamers. De kamers op de bovenverdieping zijn uiterst sfeervol door de oorspronkelijke, brede eikenhouten vloerplanken in combinatie met de warme kleuren die elke ruimte – inclusief de grote hal – uniek maken. De lichte, ruime hal nodigt uit om naar binnen te gaan. De bovenverdieping is tevens bereikbaar via de grote geveltrap aan de voorzijde van het huis.

Links ligt de ‘Chambre Noire’, een kamer die door de lichtinval van monumentale ramen haar kleur rechtvaardigt. De in deze kamer geplaatste meubels kenmerken zich door lichte en donkere kleuren. In deze zwarte kamer een 2-persoons boxspringbed en een 1-persoons boxspringbed. Twee openslaande deuren aan zuid-westzijde, raam aan de noord-westzijde en gashaard.

3

Rechts van de grote hal de ‘Chambre Rouge’, een chique warme rode voorkamer met een klassiek houten bureau. Hier treft U de pick-up aan met een verzameling LP’s uit de jaren ’60 en ’70, waar het op een zwoele zomeravond door het late licht van de ondergaande zon goed vertoeven is. In de rode kamer een 2-persoonsbed en in de kast een extra 1-persoons opklapbed. Zicht op het zuid-westen met openslaande deuren aan zuid-westzijde en gashaard.

Verder naar achter treft U respectievelijk de ‘Chambre Bleu’ en ‘Chambre Jaune’ nog aan, de linker ingericht als mogelijke kinderkamer in fris blauw met antieke twijfelaar en een 1-persoonsbed, een raam aan de noord-oostzijde en een electrische sfeerhaard; de rechter als meest rustgevende zandgele kamer, omsloten door het groen van de tuin en het zachte gekabbel van het beekje, wat op een tiental meters verder gestaag voorbij stroomt. In deze kamer komt in de ochtend de zon het eerst het huis ‘binnenvallen’. Hier een 2-persoons boxspringbed en ramen aan de oost- en zuid zijde met uitzicht op de tuin en het beekje wat op tien meter afstand langs het huis loopt.

Tussen de Chambre Noire en Chambre Bleu bevindt zich een nagenoeg geheel in oude stijl bewaard gebleven tussenkamertje waar zich de wastafel met warm- en koud stromend water bevindt. Ook de Chambre Jaune en Chambre Rouge zijn in het bezit van een dergelijke tussenruimte met zicht op de tuin.

Verblijven in Pradias? Neem contact met ons op!

CONTACTGEGEVENS

Le petit château Pradias

10 Avenue de Montréjeau
65370 - Loures-Barousse
Frankrijk

0031(0)229855800
0033(0)780507779

info@totavilla.com

TOTAVILLA

Totavilla bemiddelt in de vakantie verhuur van Villa Savoir Vivre, huurvoorwaarden van TotaVilla zijn van toepassing.

Huurvoorwaarden TotaVilla | Disclaimer TotaVilla

CONTACTGEGEVENS