T: 0033(0)780507779 | E: info@totavilla.com

OMGEVING

.

LE PETIT CHATEAU PRADIAS OMGEVING

Omgeving

Het huis ligt aan de rand van het dorp Loures-Barousse, op een terrein van 2800 vierkante meter. Het centrum van het dorp, rondom de kerk, ligt op een paar honderd meter van het huis. Hier vindt U de apotheek, een kapper, twee bakkers en een bar, met elke vrijdagochtend de lokale markt. De Baroussenaren zijn trots op hun kaas: Le Barousse! een heerlijke, pittige kaas van schapen- of koeienmelk (of een mix). Komt oorspronkelijk uit Sost, een nabij gelegen bergdorp.
Natuurlijk elke vrijdagochtend op de markt in Loures-Barousse te verkrijgen, net als andere verse groenten, fruit, worst en brood van lokale producenten.
De markt vindt plaats op 150 meter van het huis, voor het pittoreske kerkje, wat elk uur (tweemaal) de tijd aangeeft.

Verderop in het dorp een pizzeria, restaurantje, kappers, een bank en bloemenzaak. Nog verder komt U bij de supermarkt (Shopi) en het postkantoor. Hier tegenover ook een kleine boekhandel waar U binnen 2 dagen een Nederlandse krant kunt laten bezorgen. Er is ook een Office du Tourisme in Loures-Barousse en een bar. Alles op loopafstand.
Er is een treinstation in het dorp waar tweemaal per dag een trein stopt.

Een paar kilometer naar het zuiden liggen Montrejeau en St. Gaudens met elk een treinstation. Loures-Barousse zelf ligt aan de rivier de Garonne, met haar zusterdorp Barbazan aan de overzijde van deze rivier. Twee rustige plaatsjes met regionale betekenis aan het begin van de Val D´Aran, de vallei der vlinders, gevormd door de uit Spanje afkomstige Ríu Girona (Garonne).
Er zijn mooie wandelingen te maken door de directe omgeving, bijvoorbeeld naar het pittoreske kunstenaarsdorp Saint Bertrand de Comminges, of wandelend de natuur in langs een van de vele zijriviertjes van de Garonne, richting het ´land van de beren´ (Pays de l’ours). Met de auto bent U binnen een uur in het wereldberoemde Lourdes of de wereldstad Toulouse. In de buurt liggen Saint Gaudens, Montrejeau en Lannemezan, grotere plaatsen waar je naast moderne winkels ook weekmarkten, tweedehands winkels (Emaus) en antiquairs vindt. Dichterbij is het goed zwemmen in een van de bergmeren (Loures-Barousse, Barbazan, Montrejéau), en in de winter zijn de skipistes van Nistos, Suberbagnières de Luchon of Le Mourtis binnen een half uur met de auto te bereiken.
Ook de “Pic du Midi”, hoogste punt van de Franse Pyreneeën (2.877 m), op slechts 85 km afstand van Loures-Barousse is een bezoek waard (Pic du Midi).

• In/bij een dorp
• Heuvelachtig
• Bos en veld
• Agrarisch
• Rustige bebouwde omgeving met enig verkeer

St-Bertarnd-D-Viet-600x400
Skieen-600x400
Ski-600x400

Verblijven in Pradias? Neem contact met ons op!

CONTACTGEGEVENS

Le petit château Pradias

10 Avenue de Montréjeau
65370 - Loures-Barousse
Frankrijk

0031(0)229855800
0033(0)780507779

info@totavilla.com

TOTAVILLA

Totavilla bemiddelt in de vakantie verhuur van Villa Savoir Vivre, huurvoorwaarden van TotaVilla zijn van toepassing.

Huurvoorwaarden TotaVilla | Disclaimer TotaVilla

CONTACTGEGEVENS